Názov projektu:
Inovatívna technológia pre spracovanie jačmeňa a výroby sladu
Názov a sídlo prijímateľa:
Tatranská sladovňa, s.r.o., Murgašova 1, 058 80 Poprad
Kód projektu: 313012I756
Hlavný cieľ projektu:
Zásadnou inováciou výrobných procesov výroby sladu prispieť k rozvoju konkurencieschopnosti spoločnosti a zlepšeniu jej postavenia na trhu.
Hlavný cieľ projektu chce spoločnosť dosiahnuť prostredníctvom čiastkových cieľov:
- obstaraním inovatívnych technológií dospieť k efektívnej výrobe s minimálnym odpadom a zvýšenou pridanou hodnotou,
- zásadnou inováciou výrobných procesov prispieť k zvýšeniu ochrany životného prostredia,
- zavedením inovatívnych technológií zvýšiť kvalitu výroby sladu,
- znížiť priemerné náklady na jednotku produkcie,
- zabezpečiť podmienky pre ďalšiu tvorbu nových pracovných miest v spoločnosti.
Realizáciou projektu budú naplnené nasledovné merateľné ukazovatele projektu:
- nárast zamestnanosti v podporovaných podnikoch – 2 FTE,
- počet novovytvorených pracovných miest obsadených osobami zo znevýhodnených sociálnych skupín – 2 FTE,
- počet inovovaných procesov – 4 (počet).
Projekt bude realizovaný prostredníctvom hlavnej aktivity projektu “Ostatné inovačné opatrenia”, ktorej predmetom je obstaranie inovatívnej technológie pre spracovanie jačmeňa a výrobu sladu pre zásadnú inováciu výrobného procesu triedenia jačmeňa, klíčenia jačmeňa, sušenia zeleného sladu a odklíčovania sladu.
Tento projekt sa realizuje vďaka finančnej podpore z EÚ prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
Webové sídlo OP: www.opvai.sk
Webové sídlo ÚV SR: www.partnerskadohoda.gov.sk